Predizborni skup PKS-a: Cilj očuvanje i opstanak srpske zajednice

Partija kosovskih Srba koju predvodi Aleksandar Jablanović održala je danas u sali "Boemi", u selu Dren kod Leposavića, predizborni skup pred, kako je saopštila ova partija, više od šest stotina pristalica. Sa skupa je, kako navode, poslata poruka da se "narod ne plaši kriminalaca i ucenjivača", a da je cilj PKS "očuvanje i opstanak srpske zajednice na Kosovu". 

Na skupu je, kako dodaju iz PKS-a, predstavljen program stranke. Uvodnu reč imao je gradonačelnik Leposavića, Dragan Jablanović, otac lidera stranke – Aleksandra Jablanovića, potom su predstavljeni kandidati za poslanike u Skupštini Kosova, a prisutnima se, na kraju, obratio i sam Jablanović.

U pisanom saopštenju za medije Jablanovićeve stranke, navodi se i da je skup održan "uprkos pokušajima da se spreči, gašenjem struje od strane Elektrodistribucije, a po nalogu Srpske liste".

U potrazi za više detalja u vezi sa ovim tvrdnjama, kontaktirali smo Jablanovićev kabinet.

Objašnjavaju da je skup trebalo da počne u 16 časova, a da je struja nestala pola sata ranije – u 15 i 30. Struje, dodaju, nije bilo tokom održavanja skupa, pa su isti, navode dalje, održali uz pomoć agregata.

"Leposavić je imao struju, a celo selo Dren, taj deo – bio je bez struje," naveli su.

Ipak, iz Jablanovićevog kabineta nisu mogli da nam potvrde kada je elektrosnabdevanje u tom delu leposavićke opštine normalizovano.

"U medijskom mraku"

Pitali smo i na osnovu čega tvrde da je struja, kako kažu, "isključena po nalogu Srpske"?

"Nije prvi put da se ovo dešava. Mi smo u jednom medijskom mraku. Svaka naša emisija – nestane struja. Štaviše, ako je emisija zakazana za pola 9 uživo – mi je snimimo ranije, zbog tog nestanka struje, onda isključe kablovsku televiziju" – odgovorili su, bez preciziranja o kojim se konkretno, kako tvrde, slučajevima radi.

Bez komentarisanja Vučićeve izjave

Iz Jablanovićevog kabineta potvrdili su da lider njihove stranke na današnjem skupu nije komentarisao jučerašnje navode predsednika Srbije, Aleksandra Vučića da je on "vitlao, mlatio pištoljem pet minuta, jurio Srbe po Leposaviću da ih ubije", kao ni to da je pušten na inicijativu zamenika komandira Kosovske policije za region Sever, Besima Hotija, i izvesnog Ardijana Ljuljaja. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.