U požaru u kovid bolnici u Tetovu stradalo 20 ljudi

Vest je ažurirana

02:00 – Makedonski mediji javljaju da je do sada stradalo najmanje 20 žrtava, uključujući lekare i pacijente, i još desetine povređenih, u tragediji koja se dogodila noćas u kovid bolnici u Tetovu.

Deo bolnice u koji su hospitalizovani pacijenti sa kovidom potpuno je izgoreo, dok je vatrogasna jedinica uspela da ugasi plamen nakon najmanje sat vremena borbe, javlja RTK.

Zalutali ljudi pokušavaju da kontaktiraju svoje rođake, dok se još ništa ne zna o sudbini pacijenata i lekara koji su bili u zgradi u vreme požara.

Gradonačelnica Tetova Teuta Arifi iz tetovske bolnice rekla je da se još uvek ne zna tačan broj žrtava.

Zamenik komandanta Vatrogasne jedinice rekao je da je požar ugašen u 21:45.

00:50 – Požar u kovid bolnici u Tetovu, stradalo 10 osoba, strahuje se da je žrtava više (N1)

Prema poslednjim podacima, deset osoba je poginulo u požaru u Kovid centru u Tetovu u Severnoj Makedoniji. Za sada nije poznat uzrok požara, a kako javljaju severnomakedonski mediji, sazvan je i hitni krizni štab kojim rukovodi premijer Zoran Zaev.

Ministar zdravstva Venko Filipče objavio je na svom Tviter nalogu da je deset osoba stradalo, ali da bi broj žrtava mogao da raste.

„U Tetovu s desila nesreća koja je odnela više ljudskih žrtava. Do ovog trenutka je potvrdjeno deset poginulih u požaru, ali taj broj može da poraste. Ovo je veoma tužan dan. Izražavam najdublje saučešće porodicama“, napisao je Filipče.

Naveo je da je požar ugašen i da su povređeni transportovani u bolnicu u Skoplje.

„Požar je već ugašen i svi timovi iz (tetovske) bolnice su mobilisani da pruže pomoć povređenima. Oni se hitno transportuju u Skoplje da bi im se pružila odgovrajuća nega. Timovi na (skopskim) klinikama su mobilisani“, napisao je Filipče.

Više od trideset vatrogasaca učestvovalo je u gašenju požara koji je izbio u kovid bolnici. Zamenik komandira vatrogasne jedinice Tetovo Sašo Trajčevski izjavio je da ima žrtava, ali da se tačan broj još ne zna.

„U 21 sat i dva minuta prijavljen je požar u kovid bolnici. Ekipe su stigle za nekoliko minuta, sedam vozila i 30 vatrogasaca. Sve je bilo u plamenu. U 21.30 smo uspeli da lokalizujemo požar. Plamen se izdizao visoko, kovid bolnica je sva od plastike, ne znamo broj žrtava“, kazao je Trajčevski.

Na mesto nesreće u tetovskoj bolnici odmah je došla je i gradonačelnica Tetova Teuta Arifi koja je rekla da je „požar izbio velikom brzinom, ali da se još uvek čekaju podaci iz bolnice i policije o eventualnim žrtvama“.

„Apsolutno žalim. Tu su bili bolesni ljudi, koji su bili na lečenju“, rekla je Arifi novinarima.

Prema pisanjima severnomakedonskih medija, površina bolnice je iznosila 590 kvadratnih metara, kapaciteta za najmanje 35 pacijenata.

N1/Beta

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.