Povratnici u Ljevoši bez vode

Povratnici u Ljevoši su bez vode skoro nedelju dana. Predstavnik ovog povratničkog sela, Ranko Bakić kaže da su kamioni i teška mehanizacija oštetili vodovodnu cev koja se nalazi u donjem delu sela. Prema njegovim rečima tu ističe sva voda iz akumulacionog rezervoara koji napaja selo, piše Radio Goraždevac.

„Mi smo se obratili policiji i opštini, srpskoj i kosovskoj i OEBS-u da imamo taj problem, međutim niko ne dolazi. Tražimo samo da se ukloni ovaj kvar i neka nastave dalje, neka rade, nama niko ne smeta, samo nam smeta to što su napravili ali neće sad niko da dođe da nam ukloni taj kvar i da mi imamo vode, to tražimo jedino“, kaže Bakić za Radio Goraždevac.

Direktor Opštinske kancelarije za zajednice u Peći, Sabahudin Ciriković u kratkom telefonskom odgovoru za Radio Goraždevac kaže „da ga niko nije obavestio o ovom problemu, da se predstavnik sela Ljevoša više od šest godina nije obraćao ovoj kancelariji za bilo šta, i da će obavestiti nadležne“.

Prema njegovim rečima „Bakić se verovatno obratio direktno opštini ali da se kod njih nije žalio“, naglašava Ciriković.

Sa druge strane, član odbora za zajednice u opštini Peć, Miloš Dimitrijević kaže da ga je Bakić upoznao sa problemom, da su obavešteni nadležni.

„Očekujem da će u narednih dan ili dva opština sa vodovodom rešiti ovaj problem i da će povratnici Ljevoše ponovo dobiti vodu“, rekao je Dimitrijević u kratkoj telefonskoj izjavi za Radio Goraždevac.

Predstavnik sela Ljevoša, Ranko Bakić u kome živi petnaestak povratnika, među kojima ima i dece, kaže da je teško živeti u uslovima bez vode u trenutku kada se korona virus veoma brzo širi.

Radio Goraždevac

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.