Povelja o saradnji između gradova Severna Kosovska Mitrovica i Banja Luka

Banja Luka danas slavi Dan grada; i novo rukovodstvo Severne Mitrovice nastavlja tradicionalnu saradnju dva grada; danas u Banjaluci povelju o saradnji potpisiju predsednik Privremenog organa opštine Kosovka Mitrovica, Aleksandar Spirić i gradonačelnik Banja Luke, Slobodan Gavranović danas u Banja Luci.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovka Mitrovica, Aleksandar Spirić i gradonačelnik Banja Luke, Slobodan Gavranović, danas u Banjaluci potpisuju Povelju o saradnji između ova dva grada, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Potpisivanju Povelje prisustvovaće načelnik Kosovsko-mitrovičkog okruga, Vaso Jelić i predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Banja Luka danas proslavlja Dan grada. Proslavu karakteriše obilje kulturno-sportskih aktivnosti kojima prisustvuju i delegacije iz Kosovske Mitrovice i Kancelarije za Kosovo i Metohiju. One će položiti vence na Trgu palim borcima, potom će u pratnji domaćina prisustvovati Međunarodnoj atletskoj uličnoj trci „Banja Luka 2014." Predviđeno je i da gosti iz Kosovske Mitrovice obiđu Tvrđavu Kastel i Trg Krajina. U popodnevnim satima prisustvovaće otvaranju izložbe fotografija o Banjaluci i Svečanoj akademiji povodom Dana grada. 

Današnja poseta Banja Luci je nastavak dugogodišnje saradnje Severne Kosovske Mitrovice i Banja Luke. U više navrata Banja Luka je pomagala i podržavala opštine na Severu Kosova. U Banjaluci se trenutno nalazi oko 45 dece sa Kosova i Metohije i oni obilaze istorijske spomenike u Republici Srpskoj. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.