Plan za osnivanje oružanih snaga Kosova propada?

Izvor: UNMIK Media Monitoring/Kosova Sot (tekst je izvorno preuzet na engleskom)
 
Tači je obećao manjinskim strankama da će još jedan mandat imati rezervisana mesta; nekoliko opozicionih stranaka ne podržava tu ideju, zato će biti teško obezbediti dovoljno glasova za transformaciju snaga bezbednosti u oružane snage.
 
Kako piše Kosova Sot, kosovski premijer, Hašim Tači izjavio je tokom vikenda da skupština treba da se raspusti tek nakon što odluči o tri osnovna pitanja: specijalni sud, mandat EULEX-a i uspostavljanje oružanih snaga Kosova. Članovi skupštine su, međutim, skeptični po pitanju toga da će aktuelna vlada uspeti da transformiše Kosovske snage bezbednosti u oružane snage. 
 
"Tači je obećao manjinskim strankama da će još jedan mandat imati rezervisana mesta; međutim, nekoliko opozicionih stranaka ne podržava tu ideju. Zato će biti teško da se obezbedi dovoljno glasova za transformaciju snaga bezbednosti u oružane snage," rekao je izvor ovog lista.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.