Potvrđena optužnica protiv poslanika Pokreta Samoopredeljenje

ramadani Valjon
FOTO: Preuzeto sa epokaere.com

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Osnovni sud u Prištini potvrdio je optužnicu protiv poslanika Pokreta Samoopredeljenje, Valjona Ramadanija (Valon Ramadani).

On je optužen za bacanje suzavca u Skupštini Kosova i ometanje zvaničnika u obavljanju službenih dužnosti.

U odluci koju je prenela „Zakletva za pravdu“ navodi se da je Osnovni sud u Prištini odbio kao neosnovan u stvarnom stanju zahtev za odbacivanje optužnice i protivljenje dokazima, koji je uložio branilac optuženog Ramadanija, advokat Naser ​​Sopjani.

Prema ovoj odluci, sud je utvrdio da su navodi odbrane neosnovani, neutemeljeni i nepotkrepljeni iz bilo kog konkretnog razloga.

Nadalje, u odluci se navodi da odbrana tvrdi da se u ovom slučaju ne poštuju bitni uslovi krivičnih dela „Upotreba oružja ili opasnih sredstava“ i „Ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti“.

„Nakon pažljivog pregleda spisa predmeta, sud je utvrdio da zahtev za odbacivanje gore navedene optužnice treba odbiti, jer se ne zasniva na stvarnom stanju i priloženim dokazima, jer prikupljeni dokazi pružaju dovoljno osnova za osnovanu sumnju da je optuženi počinio krivična dela koja mu se stavljaju na teret i ima osnova za podizanje aktuelne optužnice, dok će dokaze predložene u optužnici i njihovu odbranu sud oceniti u glavnom pretresu“, kaže se u odluci koju je prenela „ Zakletva pravde “.

Branilac optuženog Ramadanija, advokat Naser Sopjani rekao je da prvostepena odluka nije pravična.

„Smatramo da ova odluka suda nije pravična i da njome nisu u potpunosti analizirani argumenti izneti u zahtevu odbrane“, rekao je on.

Poslanik Ramadani je kandidat LVV-a za gradonačelnika Uroševca.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.