Postignut dogovor o slobodnom kretanju

Izvor: RTK2/Agencije (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

 
Radne grupe Beograda i Prištine postigle su večeras dogovor o slobodnom kretanju koji se odnosi na aerodrom Nikola Tesla i još pet graničnih prelaza između Srbije i trećih zemalja, saopštila je Maja Kocijančić, portparolka šefice evropske diplomatije.
 
"Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton pozdravlja odluku Beograda da proširi sporazum o slobodnom kretanju na međunarodni aerodrom Nikola Tesla i pet prelaza sa Hrvatskom i Mađarskom”, piše u saopštenju za medije iz Evropske službe za spoljne poslove koje je potpisala Kocijančič.
 
Kako Tanjug saznaje iz evropskih diplomatskih izvora, žitelji Kosova će od sad na osnovu privremenih putnih dokumenata moći da preko Srbije putuju u treće zemlje preko aerodroma i kopnenih graničnih prelaza sa Hrvatskom i Mađarskom.
 
Prema saopštenju, sporazum bi trebalo da bude sproveden u roku od dva meseca.
 
Članovi radnih grupa koji su danas u Briselu pregovarali na ovu temu nisu se obraćali javnosti, a u saopštenju EEAS sa navodi da je ovo još jedna mera koja treba da doprinese normalizaciji odnosa i slobodnom kretanju građana.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.