Roman “Poslednji Argonaut” u Domu kulture „Stari Kolašin“

poslednji_argonaut_aleksandar_gatalica
Foto: Promo

Šesnaesti roman proslavljenog srpskog pisca Aleksandra Gatalice „Poslednji argonaut“ biće predstavljen danas u 19 časova, u Zubinom Potoku. U Domu kulture „Stari Kolašin“, o ovom delu, govoriće i sam autor.

Aleksandar Gatalica pojavljuje se na srpskoj književnoj sceni još davne 1993, iza sebe beleži brojna ostvarenja i priznanja među kojima su i dva najprestižnija, “Ninova nagrada” i “Meša Selimović” za roman “Veliki rat”.

Njegovo najnovije delo – naučni roman pod sloganom “Zaboraviti ili se sećati svega – šta je veće prokletstvo”, koje zaokuplja autora savremenom naučnom zagonetkom, objavljen je posle četiri godine pisanja.

Radnja obuhvata glavnog junaka koji najednom zaboravlja svoju privatnu istoriju. U nadi da će pronaći lek za amneziju, stiže u zavod u kojem ga dovode na prag potpunog sećanja na čitave epohe i sve ljude koji su u njima živeli.

Glava glavnog junaka postaje vrsta radio stanice za sećanja na sve što se ikada upamtilo.

Na promociji knjige će govoriti Mileta Aćimović Ivkov i autor romana, Aleksandar Gatalica, a pokrovitelji su Kancelarija za Kosovo i Metohiju i opština Zubin Potok.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.