Posle Vučića čestitke Srpskoj od Vulina, Dodika, Arlova

Nakon što je pobedu Srpskoj listi na lokalnim izborima "Republike Kosovo" sinoć prvi čestitao predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, čestitke jutros stižu i od drugih zvaničnika iz Beograda, ali i iz Republike Srpske. Srbi su poslušali predsednika Aleksandra Vučića, obezbeđen je kontinuitet politike koja koordiniše iz Beograda, poručuju u svojim čestitkama. 

Vulin: Danas glasaš za Srpsku, sutra stvaraš Srpsku

"Pobeda Srpske je dokaz da između Vlade Republike Srbije i Srba na Kosovu i Metohiji ništa i niko ne može da stane," naveo je ministar odbrane Srbije, Aleksandar Vulin u svojoj čestitki, prenose mediji u Beogradu.

Dačić: Udarili ste temelje naše borbe

U međuvremenu, čestitka je stigla i od šefa srpske diplomatije, Ivice Dačića.

"Našli ste se pred brojnim izazovima i velikim pritiscima, ali ste uspeli da odolite svim iskušenjima i napadima i na taj način ste napravili važan korak ka očuvanju KiM-a u okvirima Srbije. Udarili ste temelje naše borbe i omogućili da nastavimo da radimo u interesu srpskog naroda," naveo je Dačić u čestitki, prenose mediji u Beogradu.

Srbi na KiM-u su, smatra on, poslušali svog predsednika Aleksandra Vučića, "svoje očeve i svoju decu i ostali čvrsto uz svoju Srbiju":

"Pobedom Srpske, Srbi na KiM-u čvrsto drže svoju sudbinu u svojim rukama. I kao što smo rekli prvog dana kada smo osnovali Srpsku – danas glasaš za Srpsku, sutra stvaraš Srpsku."

Dodik: Lakše će se ostvariti srpski interesi

"Želim da čestitam svima koji su učestvovali u kampanji i poželim im dobar rad. Mislim da je to važno i da će obezbediti kontinuitet politika koje se koordinišu iz Beograda. U svakom slučaju lakše će se ostvarivati srpski nacionalni interesi na Kosovu i državna politika na Kosovu," rekao je predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, u izjavi Tanjugu.

Arlov: Obaveza da čuvate opstanak Srba 

"Srpski narod dao vam je veliko poverenje, podržao vaš program, podržao Srbiju. Ali, dao vam je od danas pa naredne četiri godine i veliku obavezu da čuvate njihovu i svoju decu, da čuvate opstanak Srba na Kosovu i Metohiji," naveo je u čestitki predsednik Odbora za pomoć Srbima na KiM-u Vlade Republike Srpske, Milorad Arlov, dostavljenoj medijima.

"Verujem da ste se kandidovali i odabrali svoj put da povećate prosperitet, smanjite nezaposlenost, pomažete bolesnima, naročito deci sa posebnim potrebama, nagrađujete rođenje svakog srpskog deteta, obnavljate srpske svetinje, crkve i manastire, da čuvate Srbiju na Kosovu i Metohiji," dodao je.

Srpska lista sinoć je proglasila pobedu u svih 10 opština sa srpskom većinom, a novi-stari gradonačelnik Severne Mitrovice i šef Srpske liste Goran Rakić sinoć je slavio uz, šampanjac, vatromet i direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marka Đurića.  Kako je tekao sam izborni dan, čitajte u AŽURIRANOJ VESTIkao i o tome kako je proteklo slavlje Srpske u Severnoj Mitrovici čitajte u vesti – Vučić nakon pobede Srpske od "10:0"- Živelo Kosovo i Metohija u sastavu Srbije!​

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.