Uhapšeno 8 carinika, jedan policajac, pretres na 11 lokacija

Vest je ažurirana

13:15 – Carina Kosova i Specijalno tužilaštvo saopštili su da je u današnjoj akciji uhapšeno 8 carinika i jedan pogranični policajac zbog korupcije i zloupotrebe službenog položaja.

Oni sada potvrđuju da je pretres izvršen na ukupno 11 lokacija, dok je zamenik komandira Kosovske policije za region Sever u jutrošnjoj izjavi za KoSSev naveo da su u Severnoj Mitrovici pretresi izvršeni na četiri lokacije.

Zaplenjena su 10 telefona i četiri sim kartice, pištolj sa tri šaržera, za koji je postojala dozvola i 16 komada „neslužbenog“ oružja.

Druge detalje nisu naveli, uključujući ni mesta pretresa.

 

U današnjoj akciji Carine Kosova u Severnoj Mitrovici, uhapšena su osam pripadnika ove službe, svi u aktivnom radnom odnosu, ali ne i svi sa Severa.

Oni se sumnjiče za korupciju i zloupotrebu službenog položaja.

Informaciju je za KoSSev potvrdio portparol Kosovske carine Adriatik Staviljeci (Stavileci).

„Istragu su istražni organi Carine Kosova započeli pre dve godine. U saradnji sa Specijalnim Tužilaštvom, i prema nalogu suda, danas je izvršen pretres i izvedena akcija“, kazao je Staviljeci.

Naglasio je da se još uvek prikupljaju i proveravaju informacije o eventualnoj zapleni, i identitetu uhapšenih, te da će te detalje potvrditi kasnije.

Podsetimo, Kosovska policija izvršila je jutros četiri pretresa u Severnoj Mitrovici. Informaciju je za KoSSev prvobitno potvrdio zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani, otkrivši da su pretresani stanovi carinika.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.