Posle donatorske večeri u Beogradu za obrazovanje na KiM-u gotovo 11 miliona

Gotovo devet miliona dinara sakupljeno je na juče održanoj donatorskoj večeri za podršku obrazovnom sistemu na Kosovu i Metohiji, u organizaciji ministarstva prosvete Srbije. Za danas je najavljena donacija još dva miliona dinar. Uskoro će biti održane još dve donatorske večeri – 12. februara u Užicu, a potom i u Novom Sadu – saopšteno je iz ovog ministarstva.

Sakupljena sredstva biće, ranije je najavljeno, ravnomerno raspoređena na celoj teritoriji Kosova i Metohije prema analizi koju je ministarstvo već uradilo u obrazovnim ustanovama. 

U sakupljanju sredstava, između ostalih, učestvovali su NIS, kompanije u proizvodnji drveta iz užičkog regiona, JAT tehnika i Aerodrom, "Univereksport", "Bambi", "Gorenje", "Knjaz Miloš", Unikredit banka, kompanije iz Sevojna, predstavnici tekstilne industrije "Klaster". A "Agromehanika" iz Boljevca, koja proizvodi poljoprivredne mašine, donirala je opremu u visokom iznosu za Poljoprivrednu školu u Lešku.

Osim domaćih kompanija, odazvala se i "Konfindustrija" – Udruženje italijanskih kompanija, koje broji oko 160 kompanija.

Donatorsko veče održano je nakon posete ministra prosvete, Mladena Šarčevića, Kosovu i Metohiji, koji je u jeku smirivanja tenzija nakon ubistva Olivera Ivanovića, boravio u Kosovskoj Mitrovici, Orahovcu i Velikoj Hoči, gde je i najavio sinoćnu donatorsku večeru. On je u zgradi rektorata Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici održao, iza zatvorenih vrata, sastanak sa direktorima srednjih škola na KiM-u, a potom i sa rektorom, profesorima i studentima Univerziteta.


Pročitajte još: 

Sa donatorske večeri u Beogradu: Misija obrazovanja počinje sa Kosova i Metohije

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.