Posle četiri dana dozvoljen ulazak u Banjsku, policija upozorava na opreznost

Četvrti dan od izbijanja sukoba u Banjskoj i potpune blokade ovog sela, izuzev za medicinske potrebe i same meštane – danas od 12 časova novinarima i ostalima dozvoljen je ulazak u ovo selo, potvrđeno je za KoSSev iz Kosovske policije.

Uz potvrdu, iz policije upozoravaju građane da pri kretanju kroz Banjsku budu oprezni, a posebno opominju i da se planinski predeli ne posećuju – iz bezbednosnih razloga.

Iako je policijska operacija u selu, nakon sukoba u nedelju, juče i zvanično završena, iz policije danas kažu da i dalje postoji opasnost od neeksplodiranih eksplozivnih naprava.

Najavljuju da će policija sumnjiva mesta proveravati i narednih dana.

„I dalje postoji opasnost od neeksplodiranih eksplozivnih naprava, pa će narednih dana biti vršene i druge provere nadležnih specijalizovanih jedinica na sumnjivim mestima“, navodi se u saopštenju.

O svim dešavanjima vezanim za najnovije tenzije na Severu Kosova čitajte na našoj tematskoj stranici: Kriza na SeveruPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.