Poslanici Srpske u Gračanici: Glavni problem upola manji budžet

Poslanici liste "Srpska" u Skupštini Kosova boravili su danas u opštini Gračanica gde su se sastali sa gradonačelnikom ove opštine, Vladetom Kostićem. Kostić je, tokom sastanka, upoznao poslanike "Srpske" sa problemima sa kojima se suočava njegova opština, ističiću kao glavni problem "upola manji budžet u odnosu na realan broj stanovnika". Predsednik liste "Srpska" Slavko Simić je, sa druge strane, poručio da će poslanici Srpske "pokušati da pronađu rešenja za probleme sa kojima se Srbi suočavaju".

"Budžet je projektovan na 10.000 stanovnika, a realne potrebe su za 20.000. Poslanike smo detaljno upoznali sa svim projektima koji su planirani na srednjoročnom i dugoročnom planu, kao i sa onima koje planiramo da završimo tokom godine," kazao je Kostić nakon sastanka sa predstavnicima liste "Srpska".

Kostić je obilazak opština sa srpskom većinom od strane poslanika Srpske liste ocenio kao "fenomenalan".

"Na ovaj način svaki poslanik biće upoznat sa svim problemima sa kojima se suočavaju građani naših lokalnih samouprava, ali i ubrzati procese i implementaciju projekata koji se tiču zajednica. Pojedinačni nastup svake lokalne samouprave do sada svakako nije dao rezultate i ova ideja da zajedno nastupamo sasvim sam siguran daće pomak i dobre rezultate osetićemo ove godine, jer ujedinjeni možemo sve," dodao je on.

Predsednik liste "Srpska", Slavko Simić, istakao je da su poslanici sa Kostićem imali "sadržajan sastanak", dodajući da se opština Gračanica može "pohvaliti političkom stabilnošću".

"Dobili smo detaljne informacije oko zbivanja i dešavanja u opštini Gračanica u smislu realizacije projekta, budžetskih potreba i drugo. Radi se na poboljšanju životnog standarda građana i najveći problem u tom smislu odnosi se na jačanje budžetskih sredstava," kazao je Simić.

Teme razgovora poslanika Srpske i Simića bile su još i izgradnja obilaznice oko Gračanice, nastavak gradnje bolnice i srednjoškolskog centra.

Poslanici Srpske su do sada posetili Ranilug, Novo Brdo, Peć, Goraždevac i Orahovac, a cilj ovih obilaska opština je, kako je ranije saopšteno iz Srpske – "identifikovanje suštinskih problema sa terena" i "sistematsko strateško rešavanje uz saradnju poslanika, predstavnika u Vladi i gradonačelnika". Planirane su posete i Leposaviću, Zvečanu, Dragašu, Štrpcu, Klokotu, Partešu, Severnoj Mitrovici i Zubinom Potoku.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.