Poslanici Srpske sa gradonačelnikom Obilića: Svako ko je ranije živeo u Obiliću ima pravo da se vrati

Opština Obilić nema nikakvih prihoda od eksploatacije rude koja je odvija na teritoriji ove opštine i to predstavlja najveći problem sa kojim se suočava. Svako ko je živeo u Obiliću ranije ima pravo da se vrati, a opština će učiniti sve što je u njenoj moći da pomogne – zaključci su sastanka članova poslaničkog kluba liste "Srpska" sa gradonačelnikom Obilića, Džaferom Gašijem. Na sastanku je, između ostalog, bilo reči i o projektima sprovedenim u Obiliću, ali i o nedavnom napadu na novinarsku ekipu TV "Most".

Jedan od problema opštine Obilić je, takođe, i regionalna deponija koja se nalazi u blizini grada i koja pravi velike ekološke probleme, navode iz Srpske.

Gradonačelnik Obilića, Džafer Gaši, predstavio je i projekte koji su urađeni u selima gde žive Srbi,  među kojima je najbitniji izgradnja škole u Plemeniti. Takođe,  ukazao je i na to da deset odsto zaposlenih u opštini Obilić dolazi iz redova srpske zajednice, dodaje se u saopštenju Srpske. 

Jedna od tema sastanka bila i nedavni napad na novinare TV "Most" koji se dogodio u ovoj opštini.

Gaši je kazao da je to "delo pojedinca koji je i ranije pravio problema i Albancima", te i da se kako je istakao, "svakako ne sme dozvoliti da ovakav incident uruši odlične odnose među zajednicama koji vladaju u opštini Obilić".

Sa druge strane, potpredsednik za zajednice Slaviša Jakovljević je, kako se navodi u saopštenju Srpske, pohvalio saradnju  koju srpska zajednica ima sa gradonačelnikom u ovoj opštini.

Nakon sastanka, članovi liste "Srpska" posetili su crkvu Cara Lazara u Plemetini. 

Današnja poseta poslanika liste Srpska u Skupštini Kosova je deo serije poseta opštinama u kojima žive Srbi, a cilj obilazaka je, kako je ranije saopšteno iz Srpske – "identifikovanje suštinskih problema sa terena" i "sistematsko strateško rešavanje uz saradnju poslanika, predstavnika u Vladi i gradonačelnika".

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.