Poseta Vučića Severu Kosova: Flotacija, Zdravstveni centar, Banjska, Zubin Potok

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji, kako je i danas ponovo potvrđeno, dolazi na Sever Kosova u nedelju 3. aprila, posetiće flotaciju Trepče u Leposaviću, Zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici i manastir Banjska, a obići će i Zubin Potok. Nije za sada potvrđeno da li će obići i Gazivode u ovoj opštini, a nisu potvrđene ni spekulacije da će Premijer otvoriti Klinički centar u Kosovskoj Mitrovici. 

Govoreći o poseti srpskog premijera Kosovu i Metohiji, direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić, koji će u nedelju biti u njegovoj pratnji, rekao je danas u Leposaviću, tokom posete fabričkim pogonima u ovoj opštini, a u prisustvu drugog gosta iz srpske vlade – ministra privrede Željka Sertića:

Pokret Socijalista: Premijer i vlada podržavaju Srbe i nealbance na Kosmetu

Pred posetu srpskog premijera Severu Kosova, oglasio se i Pokrajinski odbor Pokreta socijalista, pozivajući svoje simpatizere da dođu na "skupove, kojima će Premijer prisustvovati", ne navodeći detaljan plan posete Premijera. Pokret socijalista, takođe, tvrdi da srpska vlada podržava Srbe i nealbance na Kosovu, i da je KiM prioritet za vladu.

"Predstojeća poseta našeg premijera, Aleksandra Vučića – Kosmetu predstavlja za nas nastavak politike Vlade Srbije ka daljoj podršci Srba i nealbanaca na Kosmetu i jasan znak da je pored svih izazova stavljenih pred našu državu – Kosovo i Metohija jedan od prioriteta politike Vlade i premijera Vučića. Ovim putem pozivamo sve naše članove da pokažu dobrodošlicu Premijeru i uveličaju skupove na kojima će Premijer prisustvovati 03.03.2016. godine na Kosmetu," istakao je Pokrajinski odbor Socijalista.

"Predsednik vlade Republike Srbije, posetiće Sever Kosova i Metohije i posetiće neka od najvažnijih mesta za naš narod. Obići će i Trepču, posetiće Kosovsku Mitrovicu, gde će se sresti sa ljudima u Zdravstvenom centru, tamo otvoriti neke nove i važne stvari – sačekajmo nedelju da vidimo. Zatim, posetiće i Banjsku – da demonstrira brigu Srbije i koliko je za Srbiju važno očuvanje naše kulturne i duhovne baštine. I naravno, razgovarati i sa građanima u Zubinom Potoku i tamo posetiti neke veoma važne objekte. I naravno, kao što je i do sada predsednik vlade dolazio na KiM i posećivao sve delove, to će činiti i u budućnosti."

Iako su se opštinske institucije na Severu pripremale za posetu Premijera krajem februara, ona se tada nija desila, a direktor Kancelarije za KiM je najavio posetu Premijera za dvadesetak dana, kao i to da će obići i južne sredine.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je nakon potpisivanja četiri sporazuma u avgustu 2015. rekao da će posetiti svih 10 srpskih opština koje će ući u ZSO. On je Srbima na KiM-u tada i čestitao formiranje ZSO-a.

"Mislim da smo odličan posao obavili za naš narod, obelodanićemo sve sporazume. Ići ću na Kosovo i Metohiju, u svih 10 srpskih opština, i govoriti našem narodu, i mislim da će biti zadovoljni onim što smo postigli," rekao je tada Vučić.

Poslednji put, srpski premijer posetio je Kosovo i Metohiju januara 2015. O toj poseti možete detaljnije čitati na našoj tematskoj podstranici "Vučić na Kosovu i Metohiji".

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.