Porodici Vukojević ključeve kuće umesto Petkovića uručio njegov zamenik

Borislav Tajić ključevi kuće porodici Vukojević
FOTO: Kancelarija za KiM

Ključevi novoizgrađene kuće uručeni su danas porodici Vukojević iz Leposavskog polja, za čiju je izgradnju Kancelarija za KiM izdvojila više od 2,8 miliona dinara.

Ključeve je Vukojevićima uručio zamenik direktora Kancelarije za KiM, Borislav Tajić zajedno sa predsednikom opštine Leposavić, Zoranom Todićem.

Iz Kancelarije su naveli da je porodica Vukojević jedna od socijalno najugroženijih na teritoriji opštine Leposavić, te da je da danas rešeno njihovo stambeno pitanje.

Ključeve je ovoj porodici danas trebalo da uruči direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković. Međutim, njemu je, kako je saopštio sam Petković, kao i juče, i danas Priština zabranila ulazak na Kosovo.

„Uprkos današnjoj zabrani Prištine da direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, poseti Kosovo i Metohiju i bude danas ovde sa nama, ništa nas ne može sprečiti da pomoć našem stanovništvu stiže, kako ovde u Leposaviću tako i širom KiM. Dokaz toga je i današnja predaja ključeva i useljavanje porodice Vukojević“, kazao je Tajić.

On je dodao da porodica Vukojević nije jedina koja će rešiti na ovaj način svoje stambene uslove.

„Već u bliskom periodu mi ćemo useliti još pet porodica za koje su stanovi izgrađeni i spremni za raspodelu. Ovakvu vrstu pomoći samo u prethodne dve godine u opštini Leposavić dobilo je preko 170 domaćinstava, što kroz izgradnju, rekonstrukciju svojih stambenih objekata i potrebne pomoći u građevinskom materijalu za poboljšanje uslova stanovanja. Tu su i pomoći koje se tiču dogradnje za višečlane porodice, nastavak započete gradnje“,  istakao je Tajić.

Iz Kancelarije prenose da se Žarko Vukojević zahvalio Kancelariji za KiM i opštini Leposavić na pomoći i podršci.

Ovaj predstavnik Kancelarije za KiM tvrdi da je prioritet stambenog zbrinjavanja na ovim prostorima jedan od najvažnijih, kako za opštinu Leposavić, tako i Vladu Srbije i Kancelariju za KiM.

Pročitajte još:

Petković: Kasno sinoć iz Prištine javili da mi je ulazak zabranjen

Petković: Ponovo mi zabranili ulazak na Kosovo; Izostao odgovor kosovskog MSP

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.