Popović Ljekaju – Gračanica ima zakonom utvrđene simbole

Opština Gračanica
Foto: RTK2

Nakon odluke ministra infrastrukture Palja Ljekaja da odustane od posete Gračanici zbog odbijanja lokalnih zvaničnika da u prostorijama u kojima je trebalo da se održi sastanak istaknu „državne simbole Kosova“, saopštenjem se oglasio i gradonačelnik ove opštine Srđan Popović.

„Opština Gračanica i ja kao njen predsednik podsećamo javnost da naša opština ima zakonom utvrđene simbole.“

Popović navodi da je sastanak prethodno bio dogovoren „bez ikakvih uslova“, kao i da su zahtevi ovog ministarstva o postavljanju kosovskih simbola saopšteni u telefonskom razgovoru ovoga jutra.

On, takođe, podseća da nikada tokom dogovrenih susreta nije bilo sličnih zahteva, kao i da je tokom prve godine mandata bio domaćin mnogim istaknutim javnim ličnostima, domaćim i međunarodnim zvanicama, ambasadorima i građanima različitih nacionalnosti.

„Kabinet predsednika Opštine Gračanica ostaje otvoren za sve goste koji žele da pomognu opštini i poboljšaju uslove života meštanima,“ dodaje se u saopštenju gradonačelnika Gračanice.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.