Poplavljen vrtić "Đurđevak" u Gračanici

Poplave nisu zaobišle ni zgradu PU Đurđevak u Gračanici. Rad ove ustanove biće obustavljen desetak dana, a pričinjena je velika materijalna šteta.

„Podovi su oštećeni, imamo parket po sobama, laminat je u holu. Zid je ovlažen nekih dvadesetak cm, tako da je sve otvoreno, vetrimo, sušimo, videćemo šta dalje,“ rekla je za RTK 2 direktorka PU Đurđevak, Verica Arsić.

Dok prostorije ove ustanove u Gračanici ne budu uređene, obezbeđen je smeštaj za decu u vrtićima u Čaglavici i Preocu.
 
„To se sve dogodilo u 15 minuta, od 12:30 do 12:45, voda je bila gotovo do kolena u vrtiću. Ali već danas smo započeli sređivanje, zahvaljujući opštini Gračanica imali smo ekipu ljudi koji su očistili onaj najgori sloj, sada naši radnici rade to. Mnogo je vlage, bila je velika voda, najverovatnije desetak dana nećemo moći da ovde uvedemo decu, sve dok se ne izvrši totalno čišćenje, dezinfekcija, deretizacija jer je rizično, ne znamo koje su vode bile ovde,“ rekla je Arsić.

Iz odeljena javnih službi u opštini Gračanica poručuju da rade na ispitivanjuju uzroka izlivanja vode.

„Jutros su rano naše ekipe pomogle radnicima vrtića u saniranju štete, dakle u samom čišćenju, takođe je jedna ekipa javnih službi zajedno sa ekipom inspekcije na terenu, pokušavamo da nađemo gde je priključak te atmosferske vode koja je izazvala izazvala izlivanje kanalizacije preko mokrog čvora u objektu PU Đurđevak,“ rekao je Vladica Trajković, direktor odeljenja za javne službe u opštini Gračanica.

Trajković kaže da će nakon ispitivanja uzoraka preduzeti odgovarajuće mere kako se ovakve situacije ne bi ponovile u narednom periodu.

RTK2

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.