Poplave u Suvoj Reci, Glogovcu, Đakovici…

Obilne kiše izazvale su poplave u skoro svim opštinama na Kosovu, a najteža situacija je u opštinama Mališevo, Suva Reka, Glogovac i Đakovica.

Prema dosadašnjim informacijama, štete od poplava su velike, ali nema ljudskih žrtava, saopšteno je iz Centra za vanredne situacije MUP- Kosova.

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga telefonom je razgovarala sa gradonačelnicima opština ugroženih poplavama i interesovala se o merama koje su preduzete kako bi se predupredile teže posledice.

Vlada Kosova saopštila je da premijer Isa Mustafa prati situaciju i da održava veze s nadležnim službama, kao i da je zatražio da se u koordinaciji sa opštinskim vlastima preduzmu sve mere i angažuju svi kapaciteti kako bi se situacija prevazišla i pomoglo građanima kojima preti opasnost od poplava.

Mustafa je pozvao građane Kosova da se za sve što im je potrebno obrate institucijama na lokalnom, opštinskom i centralnom nivou kako bi se sada prevazišla situacija, a potom i preduzele mere za sanaciju eventualnih šteta od poplava.

RTK2/Beta

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.