Poplave u rejonu Orahovca i Đakovice

Obilne padave izazvale su poplave u rejonu Orahovca i Đakovice. Gradonačelnik Orahovca, Smajlj Ljatifi (Smajl Latifi), izrazio je zabrinutost i zatražio pomoć centralnih vlasti.

„Od ranih jutarnjih sati suočavamo se sa teškom situacijom posle obilnih padavina, i u tu svrhu formirali smo štab za vanredne situacije opštine Orahovac“ – naveo je Ljatifi.

Navodi da su poplavljene stambene kuće, domaćinstva, preduzeća, javni prostori i objekti, poljoprivredno zemljište, putna infrastruktura, te da je posebno teška situacija u više sela u opštini Orahovac.

Građane je pozvao da se u hitnim slučajevima obrate vatrogasnoj jedinici u Orahovcu na broj telefona – 029-277-555.

„Direkcija javnih službi sa vatrogasnom službom, direkcija za poljoprivredu, policijska stanica Orahovac, kompanije koje je naša opština ugovorila i brojni volonterski timovi rade bez prestanka kako bi zaštitili građane i njihovu imovinu i izbegli rizik od poplava, kao i otklanjanje posledica. Ako se nastave obilne kiše, šteta bi mogla biti još veća“ – naveo je.

Građane je takođe pozvao da budu oprezni i da se ne kreću na tačkama gde i dalje postoji opasnost od poplava.

„Na terenu smo i delovaćemo u okviru svojih mogućnosti“ – poručio je, navodeći i da će njegovom odlukom biti formirane posebne komisije za procenu štete.

Kosovski mediji izvestili su da je identična situacija u Đakovici.

Kancelariji za informisanje Kosovske policije u regionu Đakovice potvrdila je za RTK da su obilne kiše izazvale poplave u nekim oblastima regiona Đakovice i Orahovca.

„U opštini Đakovica poplavljeni su putevi, dok su automobili blokirani. Takođe, poplave koje su nastale usled obilne kiše uzrokovale su materijalnu štetu“ – javila je RTK, a preneo Radio Goraždevac.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.