Hasani: Očekivanje da će Srbija priznati Kosovo – iluzija

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Bivši predsednik Ustavnog suda i univerzitetski profesor Enver Hasani govorio je o dijalogu Kosovo-Srbija. On je rekao da je očekivanje da će Srbija priznati Kosovo iluzija.

„Ako uzmemo u obzir neposredan povod za sadašnju dinamiku dijaloga, onda je očekivanje da će Srbija priznati Kosovo iluzija“, rekao je Hasani u emisiji „Zakletva za pravdu“ na KTV.

Profesor međunarodnih odnosa na UP-u rekao je da trenutno predsednik Srbije Aleksandar Vučić garantuje Zapadu da neće destabilizovati ni Bosnu ni Kosovo dok je cena  nepriznavanje Kosova kao države.

Hasani je govorio i o zajednici opština sa srpskom većinom. Prema njegovim rečima, takva institucija bi uništila Kosovo kao unitarnu državu i sprečila širenje suvereniteta na celu zemlju.

Na osnovu onoga što nam kažu, radi se o regionalizaciji Kosova, promeni oblika države, tako da Kosovo više ne bude unitarna država“, rekao je on.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.