Ponovo: Vučić na Kosovu za srpsku Novu godinu?

Premijer Srbije, Aleksandar Vučić, trebalo bi da sredinom januara poseti Kosovo i metohiju, zbog čega je i njegov tim uputio kosovskoj vladi i premijeru zahtev za policijsku pratnju, prenosi Ljami.net. Poseta Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji bila je najavljena i za decembar prošle godine, kada su se širom KiM-a, u novembru, dan nakon posete albanskog premijera, Edija Rame – Srbiji, pojavili bilbordi sa porukom dobrodošlice srpskom premijeru. Takođe, prema nezvaničnim informacijama, poseta je bila planirana i za Božić ove godine, do koje, takođe, nije došlo.
 
Prema izvoru ovog portala, premijer Vučić je planirao svoju posetu Kosovu od 12. do 14. januara, a ovaj portal preneo je u celosti i navodni zahtev koji je tim Aleksandra Vučića uputio kosovskim instuticijama i premijeru: 
 
Poštovani gospodine, 
 
Ljubazno tražimo vašu pomoć za policijskom pratnjom pripremnog tima Aleksandra Vučića, premijera Republike Srbije. Poseta Kosovu zakazana je za ponedeljak, utorak i sredu, od 12 do 14. januara 2015. godine. 
 
Pripremni tim će stići na administrativni prelaz Končulj u ponedeljak (12. januara) u 12 sati. 
 

Takođe imajte na umu da ćete biti obavešteni i o drugim detaljima u vezi sa aranžmanom posete za ponedeljak, utorak i sredu.

 


Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.