Ponovo hapšenja zbog prostitucije

Četiri Albanca uhapšena su pre dva dana u Kosovom Polju zbog prisiljavanja na prostituciju i korišćenja seksualnih usluga žrtve trgovine ljudima, saopšteno je iz Kosovske policije. Takođe, identifikovana je žrtva trgovine ljudima – državljanka Albanije. Ovoj akciji je, međutim, prethodio niz akcija hapšenja zbog prostitucije u drugim regionima na Kosovu. 

Kako navode iz KPS-a, akcija je u Kosovom Polju sprovedena nakon što je policija uspela da locira žrtvu trgovine ljudima, koja se nalazila u kući pod "potpunom kontrolom" jednog od uhapšenih, inače državljanina Albanije.

Povezani članci: 

Mitrovica i Peć: Pet lica uhapšeno zbog prostitucije

Akcija KPS-a zbog prostitucije i trgovine ljudima: Dvojica uhapšena u regionu Severne Mitrovice

Uhapšeno osam osoba u Prištini i Prizrenu zbog prostitucije i trgovine ljudima

Prizren: Uhapšeno 12 osoba za trgovinu ljudima i prostituciju, među njima 3 Srpkinje, 2 Albanke i 1 Ruskinja

Bez pomaka u suzbijanju trgovine ljudima​

Ovaj Albanac, L.S. (1977), tereti se da je žrtvu držao pritvorenom, kako bi je prisiljavao na prostituciju i sticao finansijsku dobit, dok su ostali D.M. (1981), H.D. (1987) i S.R. (1983) uhapšeni, jer su "koristili seksualne usluge žrtve trgovine ljudima".

Njima je, takođe, određen pritvor, dok je žrtva poslata u sigurnu kuću kako bi joj se "pružila pomoć i zaštita".

Krajem prošlog meseca su zbog trgovine ljudima i prisiljavanja na prostituciju u regionu Mitrovice i Peći uhapšena tri kosovska Albanca, i dve žene iz Albanije, te istovremeno identifikovane dve žrtve trgovine ljudima. Početkom oktobra KPS je, dve odvojene akcije, i to u regionu Severne Mitrovice i Peći, uhapsio šest muškaraca i jednu žena, takođe, zbog trgovine ljudima i prostitucije, dok je tada u slučaju na Severu identifikovana i jedna žrtva trgovine ljudima – maloletna Srpkinja.

Podsetimo, KPS je u septembru i julu zbog prostitucije sprovela akcije hapšenja u regionu Prizrena. Tokom akcije u septembru je uhapšeno osam lica, među kojima i četiri žene, a u julskom slučaju je uhapšeno čak dvanaest lica, među kojima su bile i tri Srpkinje, dve Albanke i jedna Ruskinja.  

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.