Pomoćnici direktora Kancelarije za KiM u poseti Zubinom Potoku, Lipljanu i Kosovu Polju

Foto: Kancelaija za KiM
Foto: Kancelaija za KiM

Pomoćnici direktora Kancelarije za KiM, nastavljaju danas posetu Kosovu i Metohiji. U poseti opštini Zubin Potok boraviće Borislav Tajić, dok će Petar Petković svoju današnju posetu započeti obilaskom povratnika Petka Miletića u selu Opraške kod Istoka, a zatim i opštinama Lipljan i Kosovo Polje, saopštili su iz Kancelarije za KiM. Miletić je juče napadnut od strane osumnjičenih šumokradica koje je zatekao u svom zabranu.

Tajić će se pre podne u zgradi Privremenog organa u Zubinom Potoku sastati sa predsednikom i članovima Privremenog organa, da bi u podne u Gornjoj Dobrševini, položio kamen temeljac za izgradnju kuće socijalno ugroženoj porodici Zvonka Mihajlovića, za koju je sredstva obezbedila Кancelarija za Кosovo i Metohiju.

U Pridvorici će potom obići socijalno ugroženu šestočlanu porodicu Nebojše Božovića, a onda i završne radove na sanaciji puta u selu Jabuka.

Drugi pomoćnik direktora Kancelarije za KiM, Petar Petković, će u 9 časova obići Petka Miletića, jedinog srpskog povratnika koji sa porodicom živi u selu Opraške kod Istoka, i koji je juče napadnut i povređen.

Petković sutra obilazi Lipljan i Donju Guštericu, i to obilaskom balon-sale u dvorištu škole „Knez Lazar“.

U podne će Petković obići završen aneks Doma kulture „Lipljan“ u Donjoj Gušterici, a izgradnja ovog aneksa sa centralnim grejanjem finansirana je sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju; takođe i sušaru za voće i povrće.

Obilazak više socijalno ugroženih porodice uključiće i sela Lepina i Skulanevo, Ugljare, Bresje, Kuzmine i Batuse.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.