Pomoć za decu sa KiM-a od Centra za međunarodnu javnu politiku

Centar za međunarodnu javnu politiku organizovao je trodnevnu posetu Kosovu i Metohiji kako bi dostavio humanitarnu pomoć. Poseta je realizovana od 1. do 3. marta.

Pomoć je najpre uručena isturenom odeljenju Osnovne škole "Radoš Tošić" iz Osojana u selu Vidanje kod Kline, jedinoj srpskoj školi u tom okrugu koja broji svega 7 učenika. Doniran je laptop sa svom pratećom opremom, harmonika kao i školski pribor za sve učenike, što je mališanima izmamilo osmehe.

Predstavnici Centra posetili su sva četiri manastira koja se nalaze pod zaštitom UNESCO-a – Pećku patrijaršiju, Visoke Dečane, Gračanicu, Bogorodicu Ljevišku, kao i manastir Svetih arhangela, manastir Budisavci, manastir Banjska i crkvu Svetog Vasilija Ostroškog u Leposaviću – kojima je donirana pomoć u vidu hrane i sredstava higijene.

"Na ovaj način zaokružena je akcija koja je započeta gostovanjem francuskog humanitarca Arnoa Gujona na Fakultetu političkih nauka i tada je prikupljen veliki deo novčanih sredstava za kupovinu pomoći," navodi se u saopštenju Centra za međunarodnu javnu politiku, prenosi Danas.

Članovi Upravnog odbora Centra za međunarodnu javnu politiku Radomir Jovanović i Aleksandar Klarić istakli su da je ovo prva u nizu humanitarnih akcija koje Centar planira da realizuje u narednom periodu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.