Položen kamen temeljac za novi ibarski most kod „Dudinog krša“


Simbolično, u 12 i 44, danas je u Kosovskoj Mitrovici, kod Dudinog krša, položen kamen temeljac za novi most preko reke Ibar. Rok za izgradnju mosta, finansiranog sredstvima Vlade Srbije, kojim će se omogućiti direktni izlazak na magistralni put Raška-Priština je šest meseci. Potom će se započeti realizacija deonica puta koje će sam put, sa druge strane, povezati sa ulicom Lole Ribara.

„Politika mira i stabilnosti ogleda se upravo kroz spajanje“, poručio je predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, nakon polaganja kamena temeljca za izgradnju novog mosta.

Spirić je naglasio da će se ovim projektom rasteretiti saobraćaj, ali i ojačati ekonomski razvoj između dve opštine.

„Ovaj most je most budućnosti koji će u svakom pogledu da omogući bolje prilike i bolju budućnost za građane koji žive u Mitrovici i Zvečanu“, dodao je Spirić.

Svi moramo da budemo na neraskidivom putu – taj put jeste trajna i neraskidiva veza sa državom Srbijom…. Izgradnjom ovog mosta poručujemo da ostajemo čvrsti, da živimo i stvaramo na prostoru Kosova

Za njegovu izgradnju Vlada Republike Srbije, preko Kancelarije za KiM, izdvojila je skoro 62.000.000 dinara.

Očekuje se da će most biti izgrađen u roku od šest meseci, nakon čega će uslediti izgradnja puta koji će povezati most sa ulicom Lole Ribara.

Finansijska sredstva za izgradnju ove trase – 72 miliona dinara, takođe su obezbeđena iz budžeta Vlade Srbije, a u sklopu Sveobuhvatnog paketa pomoći Kosovu.

Spirić je uputio zahvalnost Vladi, predsedniku Aleksandru Vučiću, Srpskoj listi za koju kaže da je „bedem opstanka srpskog naroda na Kosovu“, ali i potpredsedniku ove stranke Milanu Radoičiću zbog „iniciranja mnogih projekata“.

„Značajnu zahvalnost moramo da istaknemo Srpskoj listi… imajući u vidu samo koliko potpredsednik stranke, Milan Radoičić, inicira i ulaže, pored stadiona, most i mnogi infrastrukturni projekti, ne samo u Mitrovici, nego, gde god živi srpski narod, da bi se pre svega poboljšao život ljudi, a ono najviše za šta se i zalaže i svi zajedno utičemo, jeste sloga, solidarnost i uzajamno poštovanje svih nas“, poručio je Spirić.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.