Politika: Netačni navodi o proceduri za razrešenje Gorana Rakića

Kosovski portal "Koha" juče je objavio vest da su kosovske vlasti pokrenule proceduru za razrešenje gradonačelnika Severne Mitrovice, Gorana Rakića, zbog njegove odluke da se na glavnom mostu na Ibru postavi "Park mira", te da je Ministarstvo za administraciju lokalne samouprave uputilo dopis Rakiću u kojem se navodi da je izgradnja "nove barikade" na mostu na Ibru, kršenje slobode kretanja građana; "Politika" tvrdi da nisu tačni navodi "Kohe"; Goran Rakić potvrdio da nije dobio dopis iz Ministarstva za administraciju lokalne samouprave
 
Nisu tačni navodi kosovskog portala i lista, "Koha" da su kosovske vlasti pokrenule proceduru, koja može dovesti do razrešenja gradonačelnika opštine Severna Mitrovica, Gorana Rakića, zbog njegove odluke da pola mosta na reci Ibar pretvori u "Park mira", potvrdili su za list "Politika" izvori bliski kosovskom ministarstvu za administraciju lokalne samouprave. 
 
Goran Rakić je za "Politiku" takođe potvrdio da nije dobio nikakav dopis i da bi trebalo proveriti da li je vest o pokrenutoj proceduri za njegovo razrešenje uopšte tačna. On nije hteo dodatno da komentariše navode "Kohe", objašnjavajući da je ovom kosovskom mediju jednostavno potrebno nešto za medijsku priču.
 
"Moj cilj je da zadržim mir u gradu i da ne dozvolim da dođe do etničkih sukoba," dodao je Rakić. 
 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.