Pavićević zbog "Parka mira" vraćen sa Merdara

Oficiru za vezu Beograda sa Prištinom, Dejanu Pavićeviću, nedavno je zabranjen ulazak na teritoriju KiM, zbog njegovog učešća u izgradnji "Parka mira" na glavnom ibarskom mostu u Kosovskoj Mitrovici, izjavio je savetnik kosovskog ministra pravde, Driton Ljajci.
 
"Gospodin Pavićević direktno je učestvovao u formiranju "Parka mira", a u nadležnosti kancelarije nije da ide tamo-ovamo, da šalje poruke: "ne integraciji severa i juga", kazao je Ljajci, koji je i član prištinskog pregovaračkog tima.
 
Kako prenosi dnevni list "Politika", Ljajci je rekao da je Pavićević "kršio principe ugovora" i "izašao je iz nadležnosti svoje kancelarije".
 
Ljajci je naglasio i da za prištinske vlasti "Park mira" predstavlja poruku dezintegracije.
 
S druge strane, oficir za vezu Prištine sa Beogradom, Valjdet Sadiku je za "Politiku" rekao da mu je jako žao zbog slučaja sa njegovim kolegom Pavićevićem, ističući da je taj slučaj rešen još u sredu uveče i da je to bio nesporazum.
 
"Mi smo sinoć dobili dopise u kojima piše da će se sve i dalje odvijati kao i do sada," rekao je Sadiku.
 
Ministar unutrašnjih poslova Kosova, Bajram Redžepi izjavio je u sredu da su prištinske vlasti "imale svoje razloge," zbog kojih su tog dana zabranile Pavićeviću ulazak na teritoriju KiM.
 
Pavićević je ranije rekao Tanjugu da je odluka kosovskih vlasti da mu zabrane ulazak na KiM gruba opstrukcija Prištine u implementaciji svega što je dogovoreno u Briselu i apelovao na EU i međunarodnu zajednicu da što pre reše taj problem.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.