Politički subjekti predali veliki broj žalbi na konačne rezultate izbora

Foto: Ekonomia Onlne

Izvor: Ekonomia Online (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Centralna izborna komisija objavila je juče konačne rezultate izbora održanih 6. oktobra.

Stranke su imale rok od 24 časa da predaju žalbe Izbornom panelu za žalbe i predstavke.

Rok za podnošenje žalbi na konačne rezultate istekao je danas u 10h, a više o konačnim rezultatima i broju glasova po kandidatama srpskih političkih opcija pročitajte u posebnoj vesti Konačni rezultati izbora: U kosovskom parlamentu samo članovi Srpske liste.

Predsedavajući Sekretarijata IPŽP, Mulj Desku (Mul Desku), je rekao da je predato ukupno 73 žalbi.

Partija koja je predala najveći broj žalbi je Samostalna liberalna stranka koja je predala 42 predmeta. Potom sledi LDK sa 18 žalbi.

PDK je predala 2 žalbe, dok su Aškalijska demokratska partija Kosova, NISMA-AKR-PD, Partija kosovskih Srba, koalicija Vakat, KDTP i Pokret Samoopredeljenje predali po 1 žalbu.

Mediji različito o broju žalbi

U međuvremenu, pozivajući se takođe na Desku, Kosovo Press prenosi da je IPŽP-u predato 100 žalbi, ali zbir žalbi po političkim subjektima koji prenose je 92. Kako tvrde, Samostalna liberalna stranka podnela je 42 žalbe, LDK 23, PDK 12, NISMA-AKR-PD 6, LVV 5 i PKS 4 žalbe.

IPŽP ima rok od 72 časa da odgovori na ove žalbe.

„IPŽP je u obavezi da u roku od 72 časa pregleda predmete, donese odluke i obavesti strane o svojim odlukama. Na odluku IPŽP nezadovoljne strane mogu da se žale Vrhovnom sudu u roku od 24h“, Rekao je Desku za Kosovo Press.

Drugačiju informaciju Desku je dao i za RTK. On je kosovskom javnom servisu rekao da je predato ukupno 80 žalbi.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.