Policijski region Sever posle incidenta poziva građane na saradnju

Posle jutrošnjeg incidenta u Zubinom Potoku u kojem su bačene bombe na kuće srpskih pripadnika Kosovskih bezbednosnih snaga, oglasila se Direkcija Kosovske policije za region Sever. U saopštenju za medije, koje je redakcijama dostavila Generalna policijska direkcija u Prištini, potvrđuju slučaj i iznose nove detalje.

Uz eksplozivna sredstva, odnosno ručne bombe, korišćena su i "tečna zapaljiva sredstava" sa, kako se navodi "derivatima nafte", navode, ne precizirajući dalje o kakvim se konkretno sredstvima radi.

Načinjena je šteta na dve kuće i tri vozila u vlasništvu žrtava. Tužilac je slučaj, stoji u saopštenju, okarakterisao kao "izazivanje opšte opasnosti".

Sprovedene su mere detaljnije kontrole lica mesta i drugih lokacija, kako bi se pronašli počinioci i za sada nema privedenih. Policija neprestano traga za osumnjičenima i sakuplja informacije, navode i dodaju:

"Regionalna direkcija Kosovske policije Mitrovica Sever preduzima sve neophodne mere kako bi rešila slučaj, kao i da bi obezbedila maksimalnu sigurnost za građane u oblasti javnog reda, pozivajući građane koji poseduju sve neophodne informacije da obaveste Kosovsku policiju kako bi razjasnili ovo krivično delo i stvorili sigurno okruženje za sve."

Podsetimo, bombe su rano jutros oko dva časa bačene na kuće T.S. i P.R. Povređenih nema. Povodom incidenta oglasili su se kosovski predsednik, Hašim Tači, koji je od KP-a zatražio rasvetljavanje slučaja, navodeći da su "posvećeni potpunoj integraciji srpske zajednice i drugih manjina u kosovske institucije" i kosovski premijer, Ramuš Haradinaj. O tome čitajte u posebnoj vesti. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.