Policija u Gračanici: Manje kriminala 2019. godine

Predstavljanje izveštaja Gračanica
Foto: Radio Kim

Predstavnici policijske stanice u Gračanici predstavili su juče izveštaj rada za prošlu 2019. godinu u prostorijama Opštine Gračanica. Komandir Bratislav Trajković kaže da je trend kriminala na teritoriji ove opštine u opadanju, piše Radio Kim.

Iako su se u proteklom periodu dogodile brojne pljačke domaćinstava na teritoriji ove opštine, Trajković kaže da se iz godišnjeg izveštaja može videti da je broj krađa i pljački u 2019. godini smanjene za „određeni procenat“ u odnosu na prethodnu godinu.

„Imali smo nekih 70 slučajeva manje u 2019. godini. Trend kriminala na samoj teritoriji je smanjen. S obzirom na to da još uvek ima dela i da će ih uvek biti, mi ćemo nastojati da ih u što većoj meri sprečimo. To će biti naši izazovi u narednom periodu“, rekao je on.

Kada je u pitanju bezbednosna situacija u ovoj opštini, Trajković ističe da je ona na zadovoljavajućem nivou.

„Poručio bih građanima da nemaju nikakvu brigu o tome i da je teritorija opštine Gračanica možda i jedna od bezbednijih, da ne kažem najbezbednija opština na Kosovu. Zamolio bih građane da se uključe u što veću komunikaciju sa policijskim službenicima, da bi u narednoj godini bili još uspešniji. Policijski rad, pored svega, zavisi i od saradnje sa građanima“, naveo je Trajković.

Predsednik lokalnog Odbora za javnu bezbednost Gračanica zapad, koji pokriva Laplje Selo, Čaglavicu i Preoce, Slaviša Todić, kaže da iako se na terenu to vidi drugačije, odnosno da je povećana stopa kriminala, statistika pokazuje da je ona umanjena u odnosu na prošlu (2018.) godinu.

„Policija ne bi bila policija ako bi bila primetna na terenu. Inače, oni su tu. Redovno se odazivaju i prisustvuju našim sastancima Odbora za bezbednost, tako da imamo samo reči hvale za saradnju sa policijom“, kazao je Todić.

Komandir Bratislav Trajković je saopštio da će mediji „tokom naredne nedelje“ imati uvid u podatke iz ovog izveštaja.

Radio Kim

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.