Policija traži pomoć u identifikaciji osumnjičenih za napad na novinara Insajderija. AGK reagovalo na Veseljija

Izvor: Gazeta express (Tekst je izvorno preveden sa engleskog, jučerašnje izdanje)

Kosovska policija traga za troje ljudi koji su u avgustu 2017. napali direktora onlajn medija "Insajderi" Parima Olurija (Parim Olluri). Kosovska policija zatražila je u utorak pomoć putem saopštenja  za štampu, tražeći od građana da pomognu u identifikovanju osumnjičenih, prenosi Gazeta Express.

Direktor istraživačkog medija "Insajderi", Parim Oluri, fizički je napadnut u avgustu 2017. godine u Prištini, u blizini svog stana. Nakon napada Oluri je hospitalizovan.

Klan Kosova – Političari da sarađuju ne da vređaju

Asocijacija novinara Kosova sa zabrinutošću je primila današnju reakciju predsednika parlamenta Kadrija Veseljija, koji je navodno uvredio novinarku Sarande Ramaja.

U saopštenju AGK-a, navedeno je da se Ramaj oseća uvređenom zbog optužbi koje joj je uputio predsedavajući Skupštine, Kadri Veselji.

To se dogodilo dok je novinarka Ramaj pratila posetu predsednika Skupštine Univerzitetskom kliničkom centru, a nakon pitanja, Veselji ju je optužio da je navodno politički nastrojena.

AGK smatra da je predsedavajući parlamenta trebalo da odgovori profesionalno, pružajući neophodne argumente i ne postupajući na takav način.

U trenutku napada bio je u pratnji verenice.

"Pozivajući se na slučaj napada od 16.08.2017. godine, u ulici 'Bajram Kelmendi' u Prištini, Kosovska policija je nakon proširenja istrage dobila snimke sa kamera za nadzor na kojima su tri muškarca za koje se sumnja da su napali novinara Parima Olurija. U saradnji sa nadležnim tužilaštvom tražimo od građana da pomognu u identifikovanju osumnjičenih," navedeno je u saopštenju za javnost Kosovske policije.

Policija je zatražila od svakog ko bi mogao da identifikuje, ili da zna gde se nalaze osumnjičeni na fotografijama za nadzor da pozovu 192 i pomognu policajcima da uhapse osumnjičene.

Oluri, poznat po svojim istraživanjima u slučajevima korupcije, sumnja da je napad povezan sa njegovim tekstovima u medijima.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.