Policija Srbije tokom 2019. zaplenila 7,3 tone narkotika

Policija u Srbiji je 2019. godine zaplenila 7,3 tone narkotika, što je, kako je navela pomoćnica ministra unutrašnjih poslova, Katarina Tomašević, „apsolutni rekord otkako se vodi statistika“.

Pročitajte još:

Još jedna zaplena marihuane na Merdaru

Neron nanjušio marihuanu u „bunkeru“ džipa na Merdaru

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je saopštilo da je Tomašević na konferenciji IPA „Borba sa teškim zločinima na Zapadnom Balkanu“ u Napulju rekla da su 2019. godine procesuirane 24 organizovane kriminalne grupe koje su trgovale narkoticima, i bavile se visokotehnološkim kriminalom, krađom kulturnih dobara, krijumčarenjem migranata, trgovinom ljudima i finansijskim kriminalom.

„Srpska policija učestvovala je u devet međunarodnih akcija razbijanja kriminalnih grupa koje su krijumčarile narkotike. U ovim akcijama uhapšena je 61 osoba, dok je zaplenjeno više od 1,9 tona kokaina i 140 kilograma marihuane“, rekla je ona.

Na konferenciji u Napulju, pripadniku Uprave kriminalističke policije Srbije, Nikoli Đokoviću, uručena je nagrada za borbu protiv trgovine narkoticima.

N1

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.