Leposavić: U skladišu zaplenjen Vinjak, pivo, vino i cigarete

FOTO: Kosovska policija

Vest je ažurirana

21.19 – Kosovska policija izašla je par sati kasnije sa više detalja o ovom slučaju.

Potvrdivši da su pretresli magacin zbog sumnje da se njemu nalazi roba bez propratne dokumentacije, naveli su da je vlasnik ovog objekta sa inicijalima G.T.

U akciji je, preciziraju, oduzeto 93 paketa po 25 kutija cigareta marke Marlboro, LM, Vinston i Davidov, 71 paket Tuborg piva u limenci, 28 paketa Tuborg piva u flašici, 58 paketa vina „Vranac“ od po šest flaša, 27 paketa „Vinjaka“ takođe po šest flaša i 45 gajbi Zaječarskog piva.

Istovremeno, nglašavaju da sada čekaju zvaničnu potvrdu carine o vrednosti zaplenjene robe.

Ujedno, vlasnik ovog objekta G.T. pušten je u redovnom postupku, te će sutra biti saslušan u prisustvu advokata, navode iz Kosovske policije.

Na teret mu se stavlja krivično delo „zabranjena trgovina“.

Još jedna akcija Kosovske policije u vezi sa navodnim krijumčarenjem robe započela je pre oko sat vremena u jednom objektu u opštini Leposavić.

Kako nam je potvrdio zamenik komandira KP za Sever, Veton Eljšani, prema prvim informacijama – reč je o magacinu u kom se nalazi različita vrsta robe, uključujući i alkoholna i bezalkoholna pića.

„Mi smo dobili informaciju da se u tom magacinu nalazi krijumčarena roba, da vlasnik za nju nema potrebna dokumenta, kao ni registrovani biznis“, kaže Eljšani.

Nije mogao da precizira da li će roba biti i zaplenjena, a veruje da se u slučaj mora uključiti i carina.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.