Pokret za ujedinjenje se povlači iz koalicije PAN: Ne slažemo se da zavisimo od Srpske liste

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Pokret za ujedinjenje, u saopštenju za medije, rekao je da od kraja izbora, pomno prati situaciju nakon izbora i proces formiranja institucija u zemlji.

Na žalost, prema ovom pokretu, zbog konstelacije političkih snaga stvorenih izbornim rezultatima i, iznad svega, zbog njihovog lošeg pozicioniranja, Kosovo će imati vladu zavisnu od Srpske liste.

"Na taj način, srpska manjina, pored nefer pravnih i političkih privilegija koje su obezbeđene Ahtisarijevim paketom i razgovorima u Briselu, kao poklon od albanskih partija imaće veću političku moć. Dok su do juče imali moć da uslove bilo kakvu odluku Skupštine o ustavnim promenama, sutra će imati moć da uslove bilo kakvu odluku vlade o potpuno uobičajenim pitanjima. Ova situacija za nas je potpuno neprihvatljiva. Stoga, Pokret za jedinstvo je odlučio da, uprkos predizbornom sporazumu, kojim je Pokretu za jedinstvo garantovano mesto ministra i dva zamenika ministra, ni na koji način ne bude umešan u novu vladu," navodi se u saopštenju za medije, prenosi Koha.net .

Pokret za ujedinjenje je takođe rekao da je odlučio da sam nastavi svoj put, za dobrobit zemlje i njenih građana.

Pokret za ujedinjenje odlučniji je nego ikada, kako kažu, da su već započeli pripreme za nove izbore, kako bi mogli da se takmiče kao pojedinačni politički subjekat i stoga neće ulaziti u koalicije kako bi prešli cenzus na izborima.

"Ovom prilikom pozivamo sve ljude dobre volje koji su spremni da se posvete boljoj budućnost naše zemlje, da se ujedine oko projekta Pokreta za jedinstvo," zaključuje se u saopštenju Pokreta za ujedinjenje.


Pročitajte još: Ljajmi: Srpska lista najavljuje prekid sporazuma sa koalicijom PAN


 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.