Pokret Oslobođenje formirao Savet za Kosovo


Opozicioni pokret Oslobođenje koji predvodi nekadašnji savetnik bivšeg srpskog predsednika Borisa Tadića Mlađan Đorđević „Oslobođenje“ formirao je danas Savet za Кosovo i Metohiju.

Savetom će predsedavati Ivan Ivanović iz Кonzervativnog pokreta „Naši“, a u najavi ističu da ovaj savet treba da bude otvoren za sve aktiviste koji se protive „izdaji“ Kosova.

Pokret „Naši“ je u javnosti u par navrata objavljivao liste „antisrpskih“ medija i nevladinih organizacija u Srbiji, lepio je nalepnice za ubijenog premijera Zorana Đinđića „Strani agent a ne heroj“. Demokratska stranka je 2013. godine pokrenula zahtev za zabranu ovog desničarskog pokreta, kojem se priključila i SNS, u zahtevu tada na čelu sa sada pokojnim a tadašnjim visokim funkcionerom Vladimirom Cvijanom.

Kako je saopštio pokret Oslobođenje, cilj Saveta je: „Staranje o politikama vezanim za južnu srpsku pokrajinu, aktivizam, okupljanje istomišljenika koji se protive ‘izdaji Кosova'“. Takođe i praćenje aktivnosti aktuelne vlasti i uzbunjivanje javnosti u slučaju protivustavnog delovanja.

„Protivustavno delovanje režima u vezi sa Кosovom i Metohijom je aktuelno svih devet godina koliko su na vlasti. Za to vreme su potpisali, po sopstvenom priznanju, 48 različitih sporazuma sa Prištinom. Praktično su otkazali suverenitet Srbije u mnogim oblastima“, tvrdi Đorđević.

Tvrde da je Vučićeva politika postizanje pravno obavezujućeg sporazuma kojim će Кosovo biti priznato i kojim će dobiti stolicu u UN, te da sprovodi „zadatak“ zapadne politike za Kosovo.

Pokret Oslobođenje protivi se svakom sporazumu i svakoj trgovini Кosovom i Metohijom.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.