Pokrenut postupak protiv sekretara opštine Peć zbog pretnji kandidatkinji SLS-a

Pred Osnovnim sudom u Peći pokrenut je krivični postupak protiv sekretara opštine Peć sa privremenim sedištem u Goraždevcu, Milosava Maksića, koji se tereti da je pretio kandidatkinji SLS-a Slađani Miletić i terao je da odustane od kandidature u korist liste Srpska, potvrdio je za RTV Kim advokat Dejan A. Vasić.

KoSSev: Optužnica podignuta odmah po održavanju izbora 

Optužnica protiv Maksića podignuta je nakon održavanja vanrednih kosovskih parlamentarnih izbora. 

"Protiv M.M. podignuta je optužnica zbog pretnji kandidatu. Prema optužnici, M.M. je 30. maja u Brestoviku, u Peći, pretio S.M. da povuče kandidaturu za poslanika sa liste SLS-a, a da će u suprotnom lice biti otpušteno sa posla," saopšteno je sredinom juna iz Tužilaštva Kosova. 


Snimak razgovora Maksića i Miletićeve, koji su objavile Vesti online, poslušajte OVDE

Kako je za RTV Kim naveo branilac optuženog Milovana Maksića, Miletićeva je prijavivši slučaj tužiocu Agronu Galjaniju, priložila i snimak razgovora sa optuženim koji je prosleđen i medijima.

Kako se navodi u optužnici, Maksić joj je navodno pretio, pozivajući se na uputstva direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marka Đurića, i zamenika direktora, Miljana Ranđelovića.

"Gospođa Miletić greši poturajući tužiocu i javnosti amaterski izmontiran snimak, koji sve i da je dozvoljen kao dokaz ne pokazuje da je optuženi oštećenoj upućivao bilo kakve pretnje, niti je primoravao na bilo kakve radnje, a kamoli ja da je tako postupao po nalogu direktora Đurića," izjavio Vasić.

Milovan Maksić, sekretar opštine Peć koja funkcioniše po sistemu Republike Srbije, nada se da će na kraju postupka biti oslobođen optužbi.

"Čak i ovako grubo istrgnute iz konteksta, moje reči upućene oštećenoj izrečene su krajnje dobronamerno i prijateljski. To zna i ona, pa me tim pre i čudi ovakav razvoj događaja zbog kojih prvenstveno ispašta moja porodica. Siguran sam da će i sud imati sluha za moja argumente i da će me na kraju postupka osloboditi optužbi," kazao je Maksić.

Nastavak suđenja zakazan je za početak septembra.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.