Poginuo policajac na strelištu u južnom delu Mitrovice

KP policija
Foto: KoSSev

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Policajac B. T. koji je danas poginuo na strelištu u južnom delu Mitrovice u mestu Crnuša, star 44 godine, upucan je iz vatrenog oružja u okviru redovne periodične obuke (ponovne sertifikacije), saopštila je Kosovska policija, prenosi Express.

Prema prvim informacijama, slučaj se dogodio slučajno, a istraga je u toku.

„Danas oko 10.28 javljeno je da je na policijskom strelištu u selu Crnuša u Mitrovici, jedan policajac ranjen, dok je sam pucao iz vatrenog oružja u okviru redovne periodične obuke (ponovne certifikacije)“, navela je KP.

On je odmah prevezen u Regionalnu bolnicu u Mitrovici, gde je medicinsko osoblje konstatovalo smrt policajca B. T., starog 44 godine, zaposlenog u policijskoj upravi u Severnoj Mitrovici.

Prema prvim informacijama, precizira KP, slučaj se dogodio slučajno.

„Na licu mesta izašle su nadležne policijske jedinice i obavešten je Policijski inspektorat Kosova (PIK) koji će nastaviti uviđaj u saradnji i koordinaciji sa tužiocem“.

Express je takođe izvestio da je na licu mesta došao i pritvorski tužilac.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.