Podignuta optužnica protiv Olivera Ivanovića

Nakon što je gotovo sedam meseci proveo u pritvoru, u kojem se i dalje nalazi, Specijalno tužilaštvo Kosova je podiglo optužnicu protiv Olivera Ivanovića; optužnica podignuta juče; EULEX: optužnica podignuta protiv Olivera Ivanovića i još četiri osoba; Supruga Olivera Ivanovića: Nadam se da će mom suprugu biti odobrena odbrana sa slobode; očekujem pozitivan ishod suđenja; Ksenija Božović: Stvorena mogućnost da Oliver Ivanović dokaže svoju nevinost 

18:10 – Ksenija Božović: Stvorena mogućnost da Oliver Ivanović dokaže svoju nevinost

Povezani članci:

Posle tri nedelje odbijena žalba na rešenje o produženju pritvora Oliveru Ivanoviću

Predata peticija za Ivanovića

Kandić: Nema dokaza protiv Olivera Ivanovića

Toma Fila u poseti stranci Olivera Ivanovića

Ivanović premešten

Tokom 7 dana štrajka nema informacija o Ivanoviću iz relevantnih institucija

Oliver Ivanović počeo štrajk glađu

Oliver upravo nekome smeta u ovom trenutku

Kontroverzno hapšenje: od "opasnog momka", preko "umerenog Srbina", "pragmatičnog političara" do pritvorenika

 

Zamenica predsednika GI SDP Oliver Ivanović, Ksenija Božović je u izjavi za KoSSev rekla da je podizanjem optužnice stvorena mogućnost da Ivanović dokaže svoju nevinost. 

"Građanska inicijativa 'Srbija, demokratija, pravda,' smatra da je Oliveru Ivanoviću podizanjem optužnice  omogućeno da dokaže svoju nevinost u toku suđenja i da svoju odbranu sprema sa slobode," izjavila je Božović i dodala da će na sutrašnjoj konferenciji za novinare, zakazanoj u 12 sati u prostorijama njihove partije, advokati Olivera Ivanovića izneti više detalja o njegovoj optužnici. 
 
Ksenija Božović je takođe istakla da je ovom odlukom EULEX-ovo tužilaštvo dokazalo da je, kako je rekla, počelo da radi svoj posao i još jednom je istakla da je podizanjem optužnice Ivanoviću omogućeno da se vrati svom privatnom i političkom životu.

17:40 – Supruga Olivera Ivanovića: Nadam se da će mom suprugu biti odobrena odbrana sa slobode; očekujem pozitivan ishod suđenja 

Supruga Olivera Ivanovića, Milena Ivanović je u izjavi za KoSSev rekla da se nada da će sada, kada je optužnica protiv njenog supruga podignuta, Oliveru Ivanoviću biti odobrena odbrana sa slobode. 

"Ovo je početak kraja. Ja se nadam da će sada, kada je podignuta optužnica protiv Olivera, njemu biti i omogućena odbrana sa slobode i da će on konačno, na suđenju, dokazati svoju nevinost i da će ova agonija za nas da se završi. Prvenstveno za njega, a onda i za nas," rekla je Milena Ivanović.
 
Ona je još jednom istakla da veruje, kako je rekla, u apsolutnu nevinost svog supruga i pozitivan ishod suđenja.
 
"Apsolutno verujem u to da je on nevin. Zato što je on nevin, ja uopšte ne sumnjam u pozitivan ishod suđenja," dodala je Ivanović.  

17:20 – Dragana Nikolić Solomon: Optužnica podignuta protiv pet osoba

Portparolka EULEX-a, Dragana Nikolić-Solomon je u izjavi za Tanjug potvrdila da je optužnica podignuta protiv pet osoba, kao i to da se one terete da su počinili različita krivična dela. 

"Jedan od okrivljenih optužen je za podsticanje na izvršenje ratnih zločina aprila 1999. godine, takođe optužen je da je zajedno sa drugim okrivljenim podsticao na saizvršilaštvo u izvršenju krivičnih dela – teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju, februara 2000. godine," rekla je Nikolić-Solomon, dodavši da je troje ostalih okrivljenih optuženo za krivična dela – teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju, a koja su izvršena februara 2000. godine.   
 
17:15 – Portparol EULEX-a, Migel Karvaljo de Faria je u izjavi za KoSSev potvrdio da je podignuta optužnica protiv Olivera Ivanovića

"Da, optužnica protiv Olivera Ivanovića je podignuta. U narednih desetak minuta biće dostupno više informacija u EULEX-ovom saopštenju za štampu," izajvio je de Faria. 

17:00 – Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo optužnicu pritiv Olivera Ivanovića

Specijalno tužilaštvo Kosova juče je podiglo optužnicu pritiv Olivera Ivanovića, saznaje KoSSev iz izvora bliskim odbrani Ivanovića.

Za sutra u 12 časova najavljena je i konferencija za štampu u prostorijama GI SDP, saznaje KoSSev od istog izvora.

Advokat Olivera Ivanovića, Nebojša Vlajić, nije bio dostupan za komentar.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.