Počinje brojanje uslovnih glasova za kosovske lokalne izbore

U Centru za prebrojavanje i rezultate danas počinje brojanje uslovnih glasova sa kosovskih lokalnih izbora. Brojanje je najavljeno za 8.30 i ukupno je 13.533 uslovnih glasova, saopštila je Suheda Ejupi iz ovog centra.

Ovo prebrojavanje sledi nakon što su objavljeni prvi preliminarni rezultati, obrasci o glasovima sa pojedinačnih biračkih mesta, informacije o broju glasova putem pošte i ponovnom prebrojavanju glasačkih kutija. 

U kojim je opštinama bilo najviše glasova dostavljenih putem pušte, pogledajte OVDE

Putem pošte Centralna izborna komisija primila je 7.621 listića, od čega je usvojeno 6.735. Na ponovnom brojanju su 24 glasačke kutije, ranije je saopšteno.

Lokalni izbori na Kosovu su održani 22. oktobra. Iako to još uvek nije zvanično potvrđeno, drugi krug izbora se najavljuje za 19 opština, među kojima je navodno i opština sa srpskom većinom – Klokot.

Iz Centralne izborne komisije su u međuvremenu potvrdili i da su usvojili operativni plan za drugi krug izbora – period glasanja putem pošte trajaće od 4. do 17. novembra, a kampanja od 13. do 17. novembra.

Detaljnije o predizbornoj kampanji, izbornom danu i prvim izveštajima posmatrača čitajte na našoj tematskoj stranici "Lokalni izbori na Kosovu 2017.".

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.