Početak suđenja za ubistvo Olivera Ivanovića zakazan za 6. i 7. jul

Oliver Ivanović KoSSev
FOTO: KoSSev

U Osnovnom sudu u Prištini za 6. i 7. jul zakazan je početak suđenja za ubistvo lidera Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ Olivera Ivanovića, po optužnici kosovskog specijalnog tužilaštva, prenosi N1.

„Apelacioni sud u Prištini odbacio je nedavno kao neosnovane zahteve branilaca za odbacivanje optužnice i protivljenje dokaza za okrivljene N. S., M. R., S. A., D. M. i R. B. u slučaju ubistva Ivanovića“, izjavila je advokatica Jovana Filipović, branilac jedne od optuženih osoba, javlja RTS.

Specijalni tužilac optužene tereti za niz krivičnih dela koja se odnose na učešće ili organizovanje organizovane kriminalne grupe, teško ubistvo, zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i neovlašćeno posedovanje, kontrola ili posedovanje oružja.

Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine u severnom delu Kosovske Mitrovice, ispred sedišta GI „Sloboda, demokratija, pravda“, koju je osnovao i vodio je sve do ubistva.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.