Počeo proces isplata poljoprivrednih subvencija na Kosovu

FOTO: Koha/Preuzeto

Kosovsko ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja započelo je proces isplate za korisnike subvencija po Programu direktnih plaćanja 2022, za sve poljoprivredne kulture.

U saopštenju ovog ministarstva navodi se da je obrađena vrednost za isplatu od 5.161.966 evra, dok je broj poljoprivrednika koji će do sada imati koristi od ovih sredstava 3.901.

„S obzirom na to da je rok za isporuku količine pšenice 2. septembar, isplata isporučene količine pšenice u iznosu od 0,03 evra po kilogramu, izvršiće se nakon ovog datuma kao posebno plaćanje za sve podnosioce zahteva za pšenicu“, poručili su.

Dokaz o isporučenoj količini pšenice dostavlja se opštinskim direkcijama za poljoprivredu u odgovarajućim opštinama do 2. septembra 2022. godine u 16 časova.

Kosovsko ministarstvo poljoprivrede istaklo je i da se za ovaj program prijavilo 28,834 poljoprivrednika, te da Agencija za razvoj poljoprivrede nastavlja sa štampanjem rešenja, što će i nastaviti da radi dok se ne izvrši isplata svim korisnicima.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.