Počela druga lutkarska radionica u Gračanici

Foto: RTV Kim
Foto: RTV Kim

U Gračanici je juče počela sa radom druga lutkarska radionica u organizaciji Doma kulture „Gračanica“, a u saradnji sa Dečijim pozorištem iz Subotice i Кulturnim klubom Gračanica. Radionica će trajati do 22. februara, piše RTV Kim.

Aleksandar Gudžić ispred amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ kazao je za RTV Kim da časove lutkarske radionice drže glumci i reditelji Dečijeg pozorišta iz Subotice.

Gudžić ističe da je radionica prilagođena deci školskog uzrasta i mladima sa ciljem da se upoznaju sa tajnama lutkarstva. Nastava je podeljena u dve gurupe: prva gupa je od 10 do 13 časova, a druga od 16 do 19 sati, i upisano je oko 60 polaznika, dodao je Gudžić.

“Verujem da će svi oni koju budu pohađali radionicu, moći da nauče nešto novo, nešto što do sada nisu radili, a i činjenica je da je lutkarska pozorišna umetnost nepravedno bila zapostavljena ovih godina, mi nastojimo da tu prazninu koja je trajala do 2014. godine popunimo sadržajem upravo ovakve vrste”, smatra Gudžić.

Gudžić napominje da će nakon završetka radionice biti organizovana lutkarska predstava “Pobuna u biblioteci”, sa decom koja su se najbolje pokazala tokom radionice.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.