Muškarac sa Kosova koji je izazvao fatalnu nesreću u Nemačkoj osuđen na kaznu doživotnog zatvora

Saobraćajna nesreća nemačka
FOTO: DPA

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Posle ilegalne automobilske trke u kojoj je jedna osoba poginula u nemačkom gradu Mors, nemački sud proglasio je 22-godišnju osobu sa Kosova krivom. Nemački mediji su u ponedeljak izvestili da je Kuštrim H. (Kushtrim) u ponedeljak osuđen na kaznu doživotnog zatvora.

U međuvremenu, drugi optuženi Ismailj S. vozač drugog automobila koji je učestvovao u trci, osuđen je na tri godine i devet meseci za učestvovanje u trci koja je rezultirala smrtnim ishodom.

Četrdesettrogodišnja  žena koja je upravljala automobilom, a koja nije učestvovala u ilegalnoj trci preminula je u aprilu nakon što je na njen automobil naletelo vozilo osobe sa Kosova.

Nemački list Bild izvestio je u ponedeljak da su sudije Okružnog suda u Kleveu u ponedeljak presudile da su se dve osobe sa dva automobila od 600 konjskih snaga ilegalno trkale u stambenom kvartu. Prekršaj su priznala dvojica optuženih.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.