„Bojkot način da se ne pruži legitimitet i ne učestvuje u sopstvenoj propasti“

Vest je ažurirana

Pokrajinski odbor Narodne stranke pozvao je građane na bojkot predstojećih parlamentarnih izbora zakazanih za nedelju, 21. jun. Izbore za predstavnike u Narodnoj skupštini nazivaju „izrežiranim“, a kako tvrdi jedan od lidera stranke, oko 140.000 građana biće uskraćeno i da glasa u nedelju, jer se izbori ne održavaju na Kosovu i Metohiji.

Iz ove stranke navode da situacija na Kosovu i Metohiji preti da se završi tragično, odnosno egzodusom srpskog naroda.

„Posle svih političkih poteza i mera koju je povukla vlast Srpske napredne stranke u prethodnom periodu, a koje su bile pogubne za opstanak Srba na prostoru Kosova i Metohije najavljeni izbori za 21.06.2020 godine jesu izrežirana farsa na kojim ne treba učestovati i treba ih bojkotovati,“ navodi se u saopštenju.

Iz ove stranke takođe pozivaju srpski narod da „pronađe snagu i odupre se organizovanom odlasku na izbore u režiji Srpske napredne stranke“.

Gajić: Nema izbora na Kosovu

U međuvremenu je na konferenciji za novinare ispred Republičke izborne komisije. predsednik Pravnog saveta Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio da će za oko 140.000 građana Srbije biti uskraćeno pravo glasa na nedeljnim izborima Skupštine Srbije, jer izbori za poslanike, kako tvrdi, neće biti održani na Kosovu.

„To je teritorija koja je po Ustavu integralni deo Srbije, a izbori neće biti organizovani na toj teritoriji, jer nisu određena biračka mesta niti članovi biračkih odbora“, rekao je Gajić, prenosi Beta.

Gajić je dodao da se Narodnoj stranci javljaju građani iz cele Srbije na čije su adrese stigli pozivi za glasanje ljudi koji na tim adresama navodno nikada nisu stanovali, niti su bili prijavljeni.

S druge strane, gostujući juče na RTS, Presedsednik Republičke izborne komisije (RIK), Vladimir Dimitrijević, rekao je da se očekuje informacija u skladu sa uputstvom za sprovođenje srpskih parlamentarnih izbora na KiM-u, da su određena dva koordinatora za KiM, te da su odabrani i svi članovi biračkih odbora za srpske izbore.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.