Predsednik RIK-a: Očekuju se informacije za sprovođenje izbora na KiM

Presedsednik Republičke izborne komisije (RIK) Vladimir Dimitrijević
FOTO: N1

Presedsednik Republičke izborne komisije (RIK), Vladimir Dimitrijević, rekao je da se očekuje informacija u skladu sa uputstvom za sprovođenje srpskih parlamentarnih izbora na KiM-u.

„Očekuju se informacije u skladu sa uputstvom, da bi doneli odgovarajuće uputstvo ako bude bilo neophodno“, rekao je Dimitrijević na sednici RIK-a.

Potpredsednica RIK-a, Željka Radeta, navela je da na KiM-u postoji 90 biračkih mesta, a da još uvek nisu doneti „ni radna tela, ni stalni sastav, ni prošireni, kao ni u rasporedu koordinatora“.

Dimitrijević je kazao da su koordinatori za KiM određeni i da su u osnovnom rešenju to Marko Janković i Marko Pušić.

Predsednik RIK-a je saopštio da je na obrazovanje biračkih odbora u stalnom sastavu, koji koji su obrazovani 10. juna, do danas pristiglo 760 predlog poslaničkih grupa i radnih tela za izmene.

RIK je sinoć doneo Rešenje o imenovanju članova i zamenika članova biračkih odbora u proširenom sastavu za koordinirano sprovođenje izbora.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.