Plavšić: Možemo da očekujemo još veći broj zaraženih nego danas, nema porodice u kojoj bar jedan član nije zaražen

Pulmološkinja i članica Saveta Ujedinjenih protiv kovida Slavica Plavšić izjavila je u Dnevniku N1 da je današnji broj novozaraženih „zastrašujuć, ali da sigurno ima i više zaraženih“. „Narod ne treba da zanima ko je kako glasao na Kriznom štabu, njih zanima zašto je ovoliko čekanje i zašto nismo spremni dočekali omikron soj. Sve zemlje se zatvaraju, ali smo mi valjda najpametniji na svetu, pa smo dozvolili da se virus toliko širi i da toliko naroda bude zaraženo i bolesno“, kaže ona.

Prema njenim rečima, Srbija ulazi u „najstrašniju i najhaotičniju fazu kovid pandemije od početka“.

„Nažalost, ovo stanje će se pogoršavati u narednim danima i nedeljama, možemo da očekujemo još veći broj zaraženih nego danas. Broj je zastrašujuć, ali sigurno ih ima više“, kaže ona.

Kako je rekla, „lekari iz Kriznog štaba zapravo jesu iz lutkarske predstave“.

„Jer se sve vreme tako ponašaju. Navikli smo od doktora Kona da daje bombastične izjave kako medicinski deo Kriznog štaba traži rigoroznije mere, kako se politički deo ne slaže, sve to liči na neki njihov igrokaz, narod ne treba da zanima ko je kako glasao na Kriznom štabu, njih zanima zašto je ovoliko čekanje i zašto nismo spremni dočekali omikron soj. Sve zemlje se zatvaraju, ali smo mi valjda najpametniji na svetu, pa smo dozvolili da se virus toliko širi i da toliko naroda bude zaraženo i bolesno“, kaže ona.

Dodala je da „nema porodice gde bar jedan član nije zaražen“.

„Imamo zaista veliki rast broja zaraženih u čitavoj Evropi, to bukti kao požar, sve zemlje su zahvaćene omikron sojem, imaju veliki broj zaraženih“, kaže ona.

N1

Adžić Vukičević: Ovo je požar, da molimo Boga da ima ko da leči ove ljude

KoSSev: Ažurirane informacije o koronavirusu pratite u današnjem bloguPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.