PKS Vučiću: Živite u beogradskom vremenu, o srpskoj istoriji na KiM-u nećemo suditi ni Vi ni mi

Poštovani gospodine predsedniče Vučiću, srpsku istoriju na Kosovu i Metohiji pisaće dela i nedela o kojima nećemo suditi ni Vi, ni mi, već vreme. A očigledno je da živimo u različitom vremenu – Vi u onome koje teče u Beogradu, a mi u ovom koje se proživljava na Kosmetu zajedno sa srpskim narodom – 300 km daleko od Terazija i Knez Mihailove – ovako se u saopštenju dostavljenom medijima večeras oglasila Partija kosovskih Srba, aktuelnog gradonačelnika kosovske opštine Leposavić, Dragana Jablanovića. Srpskom predsedniku obratili su se nakon što se u Beogradu još jednom osvrnuo na kosovske lokalne izbore. U svom obraćanju pomenuo je političke protivnike Srpske liste – jedine stranke kosovsko-metohijskih Srba koja je dobila podršku zvaničnog Beograda – a među njima i Jablanovića. 

Iz PKS-a, sa druge strane, u daljem obraćanju srpskom predsedniku, iznose optužbe na račun pojedinih beogradskih medija, ali i na račun Srpske liste, tvrdeći da je PKS sa kosovskih lokalnih izbora "izašla kao pobednik".

Pročitajte još: 

Rakić: Srpska lista neće podržati formiranje Vojske Kosova, Jevtić govorio u lično ime

"Za nas su glasali Srbi koji na Kosovu žive – u opštini Leposavić njih 3.000, dok su za one koje Vi podržavate, a koji aktivno pregovaraju sa Tačijem i Haradinajem oko vojske Kosova (Srpska lista) – glasali mahom mrtvi i Srbi koji su sa KiM otišli pre više od tri decenije," tvrde oni.

Zato PKS "svoj put zna", dodaju. 

"A to je put koji brine o Srbima koji na Kosmetu žive, i Vaš stav nam na tom putu nije bitan, ali je bitno to što ste od 2012. Albancima prepustili sve ono što je Srbija na Kosovu imala," tvrde dalje iz Partije kosovskih Srba.

Na kraju, srpskom predsedniku poručuju: 

"Vi, koji ste Haradinaja optužili da je klao decu, silovao Srpkinje, streljao policajce – i prešli preko tih optužbi, ne zaslužujete da sa Vama dalje ulazimo u polemiku."

A šta je ranije danas poručio Predsednik Srbije iz Beograda čitajte u vesti: Vučić: Glupi i nepoznati pobedili poznate i važne, 'alo Požega, trange-frange, suze…

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.