PKC Akvarijus: Solistički koncert Slobodana Milivojevića

Slobodan Milivojević
Plakat: PKC Akvarijus

Gitarista Slobodan Milivojević održaće sutra solistički koncert u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ sa početkom u 20:30h.

Na Milivojevićevom repertoaru naći će se veliki broj dela, od renesansne, do muzike dvadestog veka. Mitrovička publika će na ovom koncertu moći, između ostalih, da čuje kompozicije Dušana Bogdanovića, Heitora Vile Lobosa, Antonia Laura i Astora Pjacole.

Slobodan Milivojević, diplomirao je klasičnu gitaru na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Srđana Tošića, gde je i doktorirao. Aktivan je i kamerni muzičar.

Njegov debi album pod nazivom od „Šora do Tanga“ sadrži dela latino-američkih kompozitora originalno napisanih za gitaru, a inspirisana su latino-američkim popularnim muzičkim formama.

Predaje gitaru u zvanju docenta na Fakultetu umetnosti u Nišu.

Ovaj događaj organizuje PKC „Akvarijus“ u saradnji sa Unijom M, kao najavu pred početak 17. po redu internacionalnog Džez i bluz festivala (North city jazz & blues), koji se ove godine održava od 14. do 18. maja u Kosovskoj Mitrovici i u Zvečanu.

Ulaz za koncert je besplatan.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.