PIK: Uhapšen policijski službenik zbog zloupotrebe službenog položaja

Vest je ažurirana

Istražitelji Policijskog inspektorata Kosova (PIK) uhapsili su policijskog službenika koji se sumnjiči da je počinio krivično delo „zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“, saopštili su iz PIK-a.

U međuvremenu, iz PIK-a su saopštili da je uhapšen još jedan policijski službenik koji se sumnjiče da je počinio krivično delo „nasilje u porodici“

PIK je juče dobio popodne informacije od Kosovske policije u vezi sa sumnjom da je policajac u Istoku počinio navedeno krivično delo. Po dobijanju informacija istražitelji PIK-a su obavili razgovor sa osumnjičenim i žrtvom u ovom slučaju – njegovom suprugom, kojoj je pružena lekarska pomoć. Nakon početnih istražnih radnji, konsultovan je nadležni tužilac, osumnjičenom policijskom službeniku određen je pritvor od 48 sati i isti je suspendovan.

Istražitelji IPK-a u potpunoj koordinaciji sa Tužilaštvom nastaviće da preduzimaju druge istražne radnje u pravcu potpunog rasvetljavanja svih okolnosti u vezi sa ovim slučajem.

Prve informacije istražitelji PIK-a dobili su operativno-istražnim putevima da se u jednoj od kancelarija u policijskoj stanici u Kačaniku, odnosno u jednom od računara, sumnja da postoje dokumenti za koje se pretpostavlja da su sa lažnim sadržajem.

Istražitelji IPK-a izašli su na lice mesta i u koordinaciji sa glavnim tužiocem Osnovnog tužilaštva u Uroševcu preduzeli nekoliko istražnih radnji, uključujući privremenu zaplenu predmeta kao materijalnih dokaza kao i saslušanje osumnjičenog.

Nakon toga, osumnjičenom policijskom službeniku, određen je pritvor u trajanju od 48 sati zbog sumnje da je počinio krivično delo „zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“ iz člana 414. Krivičnog zakonika Kosova.

Policijski službenik je suspendovan, dodaje se u saopštenju PIK-a.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.